Als webshop eigenaar moet je veel kennis hebben van verschillende aspecten. Mensen schrikken vaak snel af van het woordje ‘’SEO’’, maar wat is SEO precies? Het staat voor Search Engine Optimisation met andere woorden zoekmachine-optimalisatie. SEO is een manier om organische verkeer naar je webshop te leiden.

Wat is organische verkeer?

We hebben twee categorieën: organische en betaald. Bij betaald moet je centjes betalen, zodat mensen jouw webshop bezoeken. Door bijvoorbeeld een advertentie of Google shopping te gebruiken. Je betaalt voor het verkeer naar jouw webshop. Bij organisch verkeer krijg je verkeer naar je webshop zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Voor een beginnende webshop is organisch groeien heel belangrijk.

Hoe werkt SEO?

Met SEO kun je organische verkeer naar je webshop brengen. Mensen gebruiken Google om producten te zoeken of informatie te verschaffen. Door bepaalde zoekwoorden of termen in je tekst te gebruiken kun je Google laten weten dat jij dat product of informatie hebt. Google laat jouw webshop of website boven aan de ranking zien. En omdat je bovenaan staat met jouw webshop of website klikken mensen er sneller op.

SEO wordt vaak gebruikt bij webshop, websites en blogs. Bij een webshop kun je SEO gebruiken voor je homepagina en andere categorieën. Het is belangrijk dat je voor je homepagina een goede SEO tekst schrijft, zodat Google weet wat voor webshop je hebt en welke producten er gekocht kunnen worden. Door de juiste zoektermen in SEO teksten te vermelden kun je vaak organisch groeien.

De juiste zoektermen

Een handige tool om de juiste zoektermen te vinden is via Google Ads. Hierin staat een tool genaamd: zoekwoord plan. Hierin kun je zien hoe vaak een woord wordt opgezocht en welke andere termen je zou kunnen gebruiken. Je wilt bijvoorbeeld een categorie SEO tekst maken voor een kinderkleding webshop en je hebt baby mailloten in het assortiment.
Je zoekt verschillende zoekwoorden op zoals:
Baby 60.500
Maillot 5.400
Baby maillot 880

De nummers betekenen dat er dus per dag 60.500 keer in Google het woordje baby wordt gezocht en dit geldt natuurlijk ook voor de andere nummers. In een zoekwoorden onderzoek moet je woorden zoeken met hoge en lage cijfers om een groot doelgroep aan te spreken.
Google is een stuk slimmer geworden en kunt dus baby en maillot in twee aparte zinnen bij elkaar lezen en weet dat jij baby maillots verkoopt in je webshop.

Een voorbeeld SEO tekst met deze zoektermen erin verwerkt.

Je baby leuk aankleden is misschien wel het schattigste wat er is. Een leuk jurkje of een rokje en daaronder een maillot. Ideaal voor de lente of herfst periode. Een babymaillot kun je voor elke seizoen aantrekken en je kindje blijft zo lekker warm en ziet er trendy uit. We hebben verschillende kleuren en maten maillots in het assortiment. We hebben roze maillots, blauwe maillots, bruine maillots en zwarte maillots. Twijfel jij over de maat? Neem dan gerust contact op met klantenservice en wij helpen je graag de juiste maat te vinden! Shop voor leuke kinderkleding bij ons!

Je ziet dat er meerdere keren baby, maillots en baby maillots erin is verwerkt en Google kan nu lezen dat jij in je webshop baby maillots verkoopt. Het is ook handige om verschillende zoektermen te gebruiken zoals: baby, kindje en kind. Als je meerdere varianten van een woord in je tekst erin verwerkt, vergroot jij de kans op meer organische bezoekers. Door bijvoorbeeld dit te doen: maillot, maillots, zwarte maillots, roze maillots etc. Als iemand nu zwarte baby maillots op Google intikt is er een kans dat jouw webshop naar voren komt. SEO is dus een hele goede manier om jouw organische groei te vergroten!

Ook aan de slag gaan met SEO? Meld je dan aan voor de gratis 3-daagse SEO challenge van Mrs e-commerce. Klik hier voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *