Voordat je een webshop op gaat starten moet je weten welke software je wilt gaan gebruiken. Shopify kwam snel boven aan het lijstje te staan met de meest gebruikte webwinkelsoftware. Dit komt natuurlijk door verschillende dingen. In dit blog gaan we het hebben over alle voordelen van een Shopify webshop.

Geen technische ervaring nodig

Shopify is een zeer goede site voor mensen die niet zo veel ervaring hebben met het maken van een website. Je hebt namelijk bijna geen technische ervaring nodig omdat Shopify dat soort dingen voor jou heeft ingesteld en geautomatiseerd. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende thema’s. Deze thema’s zijn ingestelde templates die jouw webshop een professionele uitstraling geven. Je kunt deze aanpassen naar je eigen smaak en stijl. Je kunt gemakkelijk van thema wisselen zodat je kunt zien wat het beste bij jou en jouw webshop past. Wat zeker een voordeel hieraan is, is dat deze thema’s responsive zijn. Dat houdt in dat jouw website goed werkt op elk apparaat. Dat is heel erg belangrijk voor jouw positie in Google.

Stevige basis

Shopify biedt jou een stevige basis die je zelf uit kan bereiden wanneer dat nodig is. Met het basispakket van Shopify kan je dus al erg ver komen zonder dat het al te duur wordt. Zo heeft Shopify 4000 (!) apps die je kunt toevoegen aan jouw webshop om dingen toe te voegen.

Zo kun je met Shopify payments iDEAL, PayPal, Creditcard, Google pay en Apple pay aanbieden aan jouw klanten als betaalmogelijkheden. Hiervoor moet je wel bij de KvK ingeschreven staan en een btw-nummer hebben.

Met Sendcloud kun je PostNL, DPD, UPS en DHL aanbieden. Je krijgt dan korting op de verzendkosten en je kunt eenvoudig retouren afhandelen.

Inzicht

Shopify heeft een heel duidelijk overzicht van de prestaties van jouw webshop. Ook kun je heel eenvoudig je voorraden en producten aanpassen. Verder heeft Shopify geautomatiseerde marketing- en SEO-functies waardoor je hier ook niet per se veel over hoeft te weten om een prima webshop te kunnen starten. Met de mobiele app hou je alles makkelijk bij vanaf jouw telefoon.

 

Meer weten over Shopify? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *