Een webshop beginnen, dat is een droom van velen. Weinig mensen durven het risico te nemen of doen het naast hun huidige baan. Sommige weten al lang waarin zij een webshop willen beginnen en andere zijn nog zoekende naar ideeën. Durf jij de stap te nemen? In deze blog nemen wij jou mee naar de zoektocht naar een goed idee.

Hoe kom je tot een goed product voor jouw webshop?

Je kunt niet zomaar een lijst met producten opstellen. Ga deze stappen af in de zoektocht naar jouw idee om een webshop te starten.

1. Bedenk wat jouw passie is en ga dat verkopen; 

2. Kies één product, webshops met één product hebben minder concurrenten; 

3. Kies een bijpassende doelgroep voor jouw producten;

4. Wees de concurrentie voor en speel in op een nieuwe trend;

5. Waar komen jouw producten vandaan, uit Nederland of kies je ervoor om de producten te importeren;

6. Kies je ervoor om jouw producten te leveren met dropshipping?;

7. Kies een leverancier waarbij jij jouw producten in wil kopen. 

Veel mensen starten een webshop vanuit interesse en kijken niet naar de trends. Als je nog geen idee hebt kun je kijken of er naar een specifiek product toenemende vraag is. Je wilt niet dat als jij jouw webshop eindelijk online hebt gezet, dat de producten niet worden verkocht. Ga opzoek naar een nieuwe trend of iets wat jij makkelijker kunt maken of oplossen. 

Een hulpmiddel die je kunt gebruiken in de zoektocht naar nieuwe ideeën is marktplaats, bol.com of Amazon. Kijk welke producten hier het beste worden verkocht of waar veel vraag naar is. Kijk naar influencers, hashtags of lees blogs. Wanneer jij op een trend inspeelt kun je veel sneller een succesvolle webshop opzetten. Als je eenmaal een product heb gevonden kun je deze invoeren op Google Trends. Zij geven je een overzicht van de meest gebruikte zoektermen. 

Het kan ook zo zijn dat jij eindelijk een product heb gevonden en dat je erachter komt dat andere bedrijven dit ook al verkopen. Je kunt ervoor kiezen om opzoek te gaan naar een ander product of om de concurrentie aan te gaan. Kijk hoe jij beter kunt zijn en je kunt onderscheiden. Het kan zijn dat de concurrent bijvoorbeeld nog geen gebruik maakt van social media of dat je jouw producten beter op de markt kunt zetten.

Hoe kom ik aan producten?

Als je net begint ben je opzoek naar een goede plek waar jij jouw producten kunt inkopen. Je kunt ervoor kiezen om dit bij een groothandel, sommige groothandels bieden ook dropshipping aan. Het prettige aan dropshipping is dat je geen eigen voorraad hoeft te houden en dus ook geen grote opslag nodig hebt! 

Bij het starten van een webshop komt er veel op je af. Meld je nu aan voor onze mini cursus en wij helpen jou deze stappen te doorlopen! https://www.hoestartikeenwebshop.nl/mini/ 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *