Er is natuurlijk een ruim aanbod aan aanbieders van webwinkelsoftware op de markt. Ga je nou voor een webshop die je maandelijks huurt of laat je er een bouwen? Hoe maak je nou de juiste keuze voor de voor jou geschikte webshop?

Het huren van een webshop

Kies jij er nou voor om maandelijks een webshop te huren? Dan ben je verplicht om maandelijks een bepaald bedrag te betalen aan de partij waarvan jij de website huurt. Een groot voordeel van het huren van een website is dat je meteen kunt beginnen aan jouw webshop. Je hebt snel de mogelijkheid om jouw webshop naar jouw smaak om te zetten.

Een ander voordeel aan het huren van een webshop is dat jij geen omkijken hebt naar de technische aspecten van de website. Bij een storing lost de partij waarvan jij de webshop huurt dit namelijk voor je op.

Een nadeel aan het huren van een webshop is dat je vaak vast zit aan de verschillende mogelijkheden die ze aanbieden. Op het moment dat jij andere functionaliteiten wil loop jij het risico dat dit niet mogelijk is bij deze partij. Echter is het huren van een webshop wel een goed idee voor een beginnende webshop. Als beginnende webshop heb jij namelijk geen ruim budget, en heb je simpelweg het geld niet om een webshop te laten maken. Wil je gratis een webshop beginnen? Bij veel van deze partijen kun je een gratis account aanmaken, zodat je eerst voor jezelf kunt bekijken of het wat voor je is.

Partijen waarbij het mogelijk is om een webwinkel te huren zijn bijvoorbeeld:

Mijnwebwinkel is de bekendste in Nederland. Je ontvangt nu 10% korting op je eerste jaarabonnement met de code ‘HSIEW10’ via deze link. Veel hostingpartijen bieden tegenwoordig ook webwinkelsoftware aan, zoals MijnDomein.

Open source webwinkel:

Bij opensourcesoftware is de code volledig openbaar. Een groot voordeel hiervan is dat jij jouw website volledig naar wens jouw eigen webshop kunt maken, omdat je aanpassingen in de code kunt doen. Als je een beetje verstand hebt van programmeertalen als CSS, PHP en HTML dan lukt het je vaak wel om met deze programma’s te werken. Wil jij nou aan de slag met een webshop bouwen met opensourcesoftware? Tegenwoordig zijn er vele verschillende pakketten die je kunt installeren op jouw domeinnaam. Zo kun je al vrij snel aan de slag met het bouwen van jouw webshop.

Een nadeel van opensourcesoftware is dat je bij gebrek aan kennis over programmeertalen, je vaak fouten maakt. Deze fouten zijn moeilijk op te lossen. Aangezien er geen technische ondersteuning is bij een storing kan dit lastig zijn.

Voorbeelden van opensourcesoftware zijn WordPress/WooCommerce en Magento. Zo bouw jij eenvoudig jouw eigen WordPress of Magento webshop. Voor een open source webshop, zal je jouw domeinnaam en hosting moeten afnemen bij een partij als Neostrada, YourHosting, Argeweb en MijnDomein.

Een webshop laten bouwen:

Heb jij nou een ruim budget? Dan is het mogelijk om jouw webshop te laten bouwen door een externe partij. Een groot voordeel aan het laten bouwen van een webshop is dat je alles wat je wilt hebben kunt laten inbouwen. Helaas is een webshop laten bouwen niet goedkoop.

Een partij die jouw webshop bouwt, heeft vaak meerdere opties. Vaak werken zij ook met een opensourcesoftware. Het verschil is dat zij een thema voor jou maken, en deze implementeren in jouw webshop.

Een groot voordeel voor het kiezen van een partij die gebruikmaakt van een open

sourcesoftware is dat op het moment dat je besluit om met een andere partij samen te werken, zij de webshop volledig kunnen overnemen. Zij zijn al bekend met de software.

Een andere optie is een custommade shop. Dit is een eigen gebouwde shop met eigen functionaliteiten. Een groot voordeel van een webshop bouwen op deze manier is dat je minder afhankelijk bent van andermans software.

Een nadeel is dat wanneer je besluit om een andere partij te kiezen, deze partij waarschijnlijk niet met deze software kan werken en deze partij jou dus niet verder kan helpen.

 

Kijk ook eens bij Musthaves welke partijen wij aanraden om mee samen te werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *