Wanneer je gaat beginnen met online verkopen zijn er natuurlijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Bij het afrekenen moeten klanten je kunnen vertrouwen. Dat doe je het beste door bepaalde betaalmethodes aan te bieden. iDEAL is een van de meest voorkomende betaalmethode in Nederland. In dit blog vertellen wij jou over iDEAL aanbieden op jouw webshop!

Wat is iDEAL en hoe kan ik er gebruik van maken?

iDEAL de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. Het is daarom belangrijk om deze betaalmethode te hebben op je webshop. iDEAL werd in 2005 gelanceerd en wordt wel door 60% van de Nederlandse online shoppers gebruikt. Bij iDEAL wordt het bedrag gelijk en veilig van je bank gehaald. De 10 grootste Nederlandse consumentenbanken nemen er aan deel: ABN AMRO, ASN Bank, bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Om als webwinkel iDEAL aan te willen bieden moet je een contract afsluiten met een iDEAL Partner (Acquirer of CPSP). De kosten die je zou moeten gaan betalen hangen af van het contract dat je afsluit. Vaak worden er kosten per transactie gerekend of maandelijkse kosten in de vorm van abonnementskosten.

De voordelen van iDEAL

De voordelen van het gebruiken van iDEAL is dat je vooral je klanten een betrouwbaar gevoel geeft. Je klanten hoeven zich niet te registeren voor iDEAL en kunnen meteen betalen. Ze zien zelfs precies hoe het proces gaat. Als je via iDEAL betaalt krijg je dat gelijk te zien via je bank. Na het akkoord gaan met de betaling, word je weer teruggestuurd naar de webwinkel. De betaalgegevens zijn al voor je ingevuld en je weet gelijk wanneer de betaling is geslaagd. Dat heb je niet bij alle betaalmethodes.

iDEAL is ook nog één van de goedkoopste betaalmethoden voor je webwinkel. De transactiekosten zijn laag vergeleken met andere betaalmethodes. Alles gaat via de bank van de klant dus als webwinkel is er niks wat je hoeft te doen. Veel mensen denken bij kleinere webwinkels helaas vaak aan fraude, maar iDEAL geeft ze meer vertrouwen en dat is iets wat je zeker nodig hebt als beginnende webwinkel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *