De product foto’s op je website zijn toch wel het gene wat meteen opvalt en wat merendeels de aandacht trekt van jouw klanten. Daarom is het belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Vaak gaan mensen ervan uit dat het product ook goed is als de foto’s er goed uitzien. In dit blog vertellen wij jou alles wat je moet weten over het maken van product foto’s!

Tips voor het beginnen van goede product foto’s maken

Dure camera’s zijn tegenwoordig niet meer echt nodig voor goede kwaliteit foto’s doordat de meeste smartphones een redelijk goede camera hebben. Het is handig om een statief te hebben voor je camera en een light box voor goed licht. Met de light box kun je de bijproducten er duidelijk uitlaten zien. Voor de achtergrond kun je witte rollen papier gebruiken. Houdt wel rekening dat je met dat witte of lichte producten natuurlijk wel een andere achtergrond gebruikt. Het licht speelt zeker een grote rol bij foto’s maken. Deze simpele dingen maken al snel een groot deel uit van het totale plaatje.

Het belangrijke is dat je gewoon begint met wat algemene foto’s van het product vanuit verschillende hoeken. Daarna ga je kijken naar de details en de belangrijke eigenschappen van het product bijvoorbeeld bij een schoen de zolen, veters etc. Als laatste maak je foto’s van het product dat wordt gebruikt door een model. Zodat er gezien kan worden hoe het in het echt gaat zijn en een beter beeld ervan krijgen. Je moet onthouden dat de meeste mensen het online voor het eerst zien en aan de hand van foto’s een product gaan kopen.

Wees voor de rest gewoon lekker creatief met de vormgeving en probeer zeker te spelen met scherpte- diepte effect. Je kan het simpel houden bij een paar foto’s, maar zorg er wel voor dat de klant een duidelijk beeld krijgt over een product. Wat ook belangrijk is bij het uitkiezen van de foto’s is een goede resolutie. Als dit allemaal in orde is kan je lekker aan de slag met het bewerken en uitkiezen voor wat je wilt gaan gebruiken. Zolang het duidelijk is en aantrekkelijk is, ben je al geslaagd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *