Een eigen webshop beginnen is voor vele een droom, maar hoe doe je dat nou eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken? 

Waar moet je opletten bij het starten van een webshop?

Bij het starten van een webshop is het handig om jouw idee/plan eerst volledig op papier uit te werken, zo voorkom je dat je gedurende het proces per ongelijk juridische regels overtreedt. Verder moet je goed nadenken wat jouw webshop speciaal maakt en waarom/hoe jij je kan onderscheiden van anderen.

De eerste stap om je webshop officieel te maken is je webshop inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zodra je producten gaat verkopen ben je vaak verplicht om je in te schrijven in het register van de Kvk en belastingdienst. Maak direct een domeinnaam aan, Google zet nieuwe websites niet snel boven aan. Als je domeinnaam langer bestaat is het makkelijker om uiteindelijk hoger in de zoekresultaten te eindigen. Je domeinnaam moet gemakkelijk te spellen zijn en jouw webwinkel in een of meerdere woorden omschrijven.

Welk product ga je verkopen?

Wat voor producten wil je gaan verkopen? Je kan ervoor kiezen om producten zelf te maken. Zo heb je altijd een uniek product van goede kwaliteit. Je kunt er ook voor kiezen om producten in te kopen van een leverancier, hierdoor ben je alleen nooit zeker van de kwaliteit.

Als je producten inkoopt bij een leverancier, moeten deze worden geïmporteerd of koop je het bij een leverancier in Nederland? Dit zijn allemaal aspecten waar je goed over na moet denken. De voor- en nadelen van producten uit het buitenland:

  • De producten in het buitenland kunnen vaak tegen veel scherpere prijzen worden ingekocht.
  • Je hebt geen persoonlijk contact met je leverancier en je ziet je producten alleen via foto’s.
  • Levertijden zijn langer en mogelijk kunnen er hoge invoerrechten bij komen.

Je eigen webshop

Als je jouw producten besteld hebt, kun je beginnen met het inrichten van een webshop. Je website is het belangrijkste onderdeel, ziet het er niet aantrekkelijk of professioneel uit dan haken klanten meteen af. Ontwikkel daarom een passende huisstijl en voer deze door in de communicatie uitingen met je doelgroep, zodat je te allen tijde te herkennen bent. Bezoekers hechten tegenwoordig ook steeds meer waarde aan reviews van andere, daarom is het belangrijk om je direct aan te sluiten bij een webwinkel keurmerk.

Als je eenmaal jouw producten hebt geüpload, is het aan te raden om bij ieder product een duidelijke producttekst te schrijven. Dit helpt klanten in hun beslissing en het kan retourneringen voorkomen. 

De belangrijkste kosten

Welke kosten komen er gegarandeerd bij het beginnen van een webshop kijken:

  1. Inschrijving bij de KvK (€51,30)
  2. Inkoopkosten
  3. Verpakkingsmaterialen
  4. Verzenddienst (wordt gebaseerd op de hoeveelheid pakketten)
  5. Zakelijke bankrekening (ongeveer €9,90 per maand)
  6. Webshop software
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *