Een goede typografie kan het verschil maken op jouw webshop. Typografie is kortom alles wat bij een tekst hoort. Hoe ziet jouw tekst eruit, is het leesbaar, hoeveel afstand doe je tussen de regels en letters? Met een goede typografie kun je jouw webshop aantrekkelijk maken!
 

De kleuren die jij op je webshop gebruikt zijn net zo belangrijk als het lettertype. Jouw typografie moet samenhangen met de huisstijl die je gebruikt om het plaatje compleet te maken. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende fronts die je kunt gebruiken. Een aantal van deze fronts kosten ook geld, weinig webshop eigenaren inversteren hier geld in. Dit komt doordat er veel fronts beschikbaar zijn.

Hoe val jij op?

Het gaat niet meer om leesbaarheid, maar ook om opvallen. Dit is dan ook super belangrijk voor jouw webshop. Met het lettertype wat jij kiest bepaal je de uitstraling van de webshop. Het lettertype bepaal je op basis van wat voor soort webshop jij hebt. Zorg ervoor dat jouw webshop goed leesbaar is en klanten willen blijven hangen.

Typefaces

In de typografie kennen we drie verschillende faces serie, sans-serif en slab serif.
  1. Serif

Dit is een lettertype waarbij er kleine streepjes aan de onderkant. Het lettertype biedt een elgante uitstraling en geeft vertrouwen.

  1. Sans-serif

Dit lettertype is zonder streepjes, het is simpel, strak en simpel. Het lettertype kan een simpele indruk achterlaten op jouw webshop. Met dit lettertype is de tekst wel goed leesbaar.

  1. Slab serif

Slab serif is een combinatie van de eerste twee lettertypen. Het verschil zit hem in de breedte van de letters en alle letters hebben dezelfde dikte. Door de streepjes maakt dit het lettertype elegant, omdat de letters allen dezelfde dikte heeft maakt dit de tekst ook goed leesbaar.

Tips bij het kiezen van een goed front

  • Vind een goede balans in de regelafstand die je hanteerd;
  • Denk goed na over het front die je wil gaan gebruiken, ieder front straalt iets anders uit;
  • Zorg ervoor dat jou koppen en subkoppen er nog steeds uitsrpingen na het kiezen van een front.
Tip: Een goede typografie kan zorgen voor meer conversie!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *