Marketing, het is belangrijk maar hoe kan je dit als webshop het beste aanpakken? Ben jij net begonnen met jouw webshop of ben je juist al een tijdje bezig? Dat maakt niet uit, in beide gevallen moet er een vast marketingbudget worden vastgesteld. Dit budget investeer jij maandelijks in jouw bedrijf, maar hoe bepaal je dit nou?

 

Hoe stel je een passend budget vast?

Hoe weet je wat de marketing voor jouw bedrijf mag kosten. Het belangrijkste aan het vaststellen van een budget is dat je niet kijkt naar andere bedrijven. Het marketingbudget kan per bedrijf verschillen. Het budget wordt bepaald op de omzet die je draait. Als de omzet in een maand een keer tegen valt wordt het marketingbudget automatisch lager, omdat je een percentage neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat dit altijd in balans is.

 

Wat is een gemiddeld budget?

Ieder bedrijf besteed een ander percentage aan marketingactiviteiten. Als we kijken naar wat er gemiddeld wordt uitgegeven aan marketing ligt dit percentage tussen de 0,5 en 20%. Dit is erg breed, de meeste bedrijven komen tot een middenweg van 10%. Als je het marketingbudget echt wilt berekenen moet je kijken naar de totale winst. Wat hou je over en hoeveel procent hiervan wil je in jouw bedrijf investeren. Stel een passend percentage vast en zorg dat je genoeg hebt om echt aan jouw bedrijf te kunnen werken.

 

Van welke marketingmogelijkheden kan ik als webshop gebruik maken?

Je ziet het vast wel voorbij komen als jij op jouw social media aan het scrollen bent, advertenties op Facebook en Instagram. Zo kun je jouw socials makkelijk koppelen met jouw bedrijf. Bij deze advertenties zet je content in om jouw doelgroep te bereiken. Het is de ideale manier om jouw bedrijf aan het licht te brengen. Je hoeft hier geen verstand van te hebben, dit kun je makkelijk uitbesteden. Het enige wat je hoeft te doen is content aanleveren waarmee geadverteerd mag worden en de resultaten worden gemonitord.

 

Waarom adverteren op Facebook en Instagram?

Waarom is het adverteren op Facebook en Instagram de ideale manier om jouw bedrijf te promoten? Met veel promotiemogelijkheden kun je jouw succes niet meten. Je stopt een bak geld erin en je ziet nooit in cijfers terug wat het daadwerkelijk heeft opgeleverd. Tevens, zijn Facebook en Instagram nog steeds een van de grootste social media platformen. Zo kun jij gemakkelijk jouw doelgroep gericht bereiken. Bij het zien van jouw advertentie hoeven zij er alleen op te klikken om jou producten direct te kunnen kopen!

 

Lijkt het adverteren op Facebook en Instagram jou nou wat? Neem dan een kijkje op onze website en misschien gaan wij wel samenwerken!! https://www.mrsecommerce.nl/social-media-advertenties/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *