Iedere website is anders. Op internet kun je veel lezen over wat belangrijk is om jouw webshop te laten draaien en welke functies het moet bevatten. Om alle informatie overzichtelijker te maken hebben wij een lijst op gesteld met 6 must haves die echt niet kunnen ontbreken op jouw webshop!

1. Productteksten 

Als jij producten verkoopt op jouw webshop is het belangrijk dat jij deze voorziet van productteksten. Voordat klanten een aankoop doen worden deze teksten altijd aandachtig bestudeerd. Als een potentiële klant twijfeld kan dit klanten ook over de streep trekken om alsnog een aankoop te doen.
Ook zorgen productenteksten voor een betere vindbaarheid in Google. Door de trefwoorden die je in de teksten gebruikt kunnen potentiële klanten je makkelijker vinden.

2. Certificaat

De webshop moet vertrouwen uitstralen voor jouw bezoekers. Door een veilige verbinding aan te bieden met bijvoorbeeld (https;) vooraan je domeinnaam.

3.Mijn bedrijf in Google

Je hebt vast zelf wel eens via Google naar een webshop gezocht. Je ziet dan naast alle URL’s een kaart weergegeven waarin alle bedrijfsgegeven worden getoond (contactgegegevens, website en recensies).

4. Melding na het verzenden van een contact formulier 

Als jij een contact formulier op de webshop heb om vragen te beantwoorden, moet je ervoor zorgen dat je altijd een melding achter laat zodat de klant weet dat er serieus mee aan de slag wordt gegaan, denk bijvoorbeeld aan: ‘Bedankt! Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk contact met u op te nemen!’.

5. Bereikbaarheid van je webshop

Veel mensen doen steeds minder moeite om lange zoekwoorden of termen in te typen om op een website te komen. Het is daarom een echte must om ervoor te zorgen dat jouw webshop het zowel met en zonder ’www.’ vindbaar is. Hierdoor voorkom je dat je gebruikers misloopt en ben jij ten alle tijden goed vindbaar.

6. Een 404 pagina 

Soms heb je wel eens een pagina er tussen zitten die niet meer bestaat. Zorg ervoor dat bezoekers niet op een onbetrouwbare pagina terecht komen, maar op een 404 pagina. Deze pagina kun je gebruiken om klanten te informeren en op jouw webshop te behouden. Je krijgt de kans om de bezoekers te verleiden naar een andere pagina.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *