Een eigen webshop beginnen is spannend en er komt veel bij kijken. Je vraagt je misschien af waar je allemaal rekening mee moet houden. Heb jij nou de ambitie om een eigen bedrijf te beginnen maar weet je eigenlijk niet zo goed op welke plek je het beste kunt starten? Wees gerust, want in dit blog leg ik je uit hoe je het ecommerceplatform kiest die het beste aansluit bij jouw wensen, zodat jij uit de voeten kunt met je beginnende webshop!

Waar moet je op letten?

Ten eerste is het belangrijk om goed na te lopen welke punten voor jou van belang zijn als het gaat om de functies van het platform. Hieronder staan een aantal punten waar je rekening mee kunt houden voordat je een keuze maakt.

  • Je budget: geld speelt een grote rol in de keuze, omdat je vaak maandelijkse kosten hebt en je goed moet nalopen met welk budget jij aan de slag wil gaan. Let daarom op welk webshop systeem daarbij aansluit.
  • Gebruiksgemak: vooral voor beginners is het altijd aan te raden om een webshop systeem uit te kiezen die makkelijk is in de omgang, zodat je zonder teveel poespas gedaan krijgt wat je wil doen.
  • Meerdere betaalmethodes: betaalmogelijkheden zijn heel belangrijk op je webshop en daarom is het verstandig om een ecommerceplatform te kiezen waar het toevoegen van meerdere methodes mogelijk is.
  • Uitbreiding: het ecommerceplatform moet uit te breiden zijn naarmate je bedrijf groeit.
  • Plugins: de mogelijkheid om plugins of extensies toe te voegen aan je webshop om je bedrijf te laten groeien

Klein beginnen met niet al te hoge prijzen

Voor degenen die liever eerst klein beginnen en niet een al te groot budget hebben, raad ik de webshop systemen WooCommerce met WordPress aan. Dit systeem is makkelijk in de omgang en biedt je de mogelijkheid om klein te starten, maar ook genoeg mogelijkheden om je webshop uit te breiden. Ook is het een webshop systeem waar je eenvoudig mee kan leren werken. Je hebt een aantal vaste kosten, zoals de hosting en bijvoorbeeld een plugin. Deze onderdelen zijn ook vaak goedkoper bij een ecommerceplatform als WooCommerce met WordPress.

Shopify en Mijnwebwinkel zijn ook goede opties als je een beginnende webshop bent. Bij Shopify heb je een vaste maandprijs en heeft veel mogelijkheden om uit te breiden. Daarnaast regelt Shopify zelf de hosting, beveiliging en de betaling op jouw webshop. Mijnwebwinkel is handig voor als je de ambitie hebt om buiten Nederland te verkopen, omdat je met dit systeem je webshop meertalig kunt maken.

Natuurlijk heeft ieder webshop systeem voor- en nadelen en is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet naar welke dingen voor jou belangrijk zijn en op basis daarvan je keuze maakt. Leg de verschillen naast elkaar en filter op die manier jouw beste optie eruit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *