Als je een webshop begint, wil je natuurlijk wel dat jouw webshop er professioneel en verzorgt uitziet. Het is van belang om te investeren in goede foto’s. Je kunt kiezen om dit zelf in handen te nemen of uit te besteden aan een fotograaf (dit kan wel prijzig zijn). Een goed en voordeliger alternatief zijn mock-ups. In deze blog leggen wij uit over hoe je dit het beste kunt gebruiken op jouw webshop.

Wat zijn mock-ups

Wat is een mock-up? Een mock-up is een foto waar je iets digitaal in kan plaatsen, denk bijvoorbeeld aan het product die je verkoopt.
Het is altijd makkelijker om voorbeelden te gebruiken, dus laten we uitgaan van een kleding webshop. De collectie wil je graag op de webshop publiceren zodat je kunt gaan beginnen met verkopen, maar hiervoor heb je wel productfoto’s nodig. Zoals eerder aangegeven wordt, kun je ervoor kiezen dit zelf te doen of te laten doen door een fotograaf. Het kan ook anders! Je wilt natuurlijk dat de ontwerpen van ieder T-shirt in alle beschikbare kleuren worden gefotografeerd. Om tijd en kosten te besparen is een mock-up de beste oplossing.

Hoe kan je een mock-up maken?

Als je een mock-up wil gaan maken kan je gebruik maken van Photoshop. Je kunt in het programma de foto plaatsen (het T-shirt) en jouw ontwerp op een bestaande foto plakken. Vervolgens kan de kleur van de T-shirts worden gewijzigd.
Uiteindelijk heb je binnen een paar knoppen alle foto’s voor jouw webshop in de goede kleur en met het goede ontwerp. Door het gebruik van dezelfde foto’s lijkt de webshop als een geheel.

Wat kost een mock-up?

De prijs van een mock-up verschillen. Er zijn een aantal websites waar je dit gratis kan vinden, maar er zijn ook mock-ups waarvoor je moet betalen. Deze zijn vaak wel van betere kwaliteit.

Hoe maak je een mock-up voor jouw webshop?

Om een mock-up te maken heb je een goede foto nodig, waar jouw ontwerp in past. Je kunt een mock-up op verschillende manieren vormgeven. Je kunt een foto gebruiken of zelf een setting maken in Photoshop, dit kost wel meer tijd. Op YouTube staan veel video’s waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd.

Hoe zorg je ervoor dat je mock-up van goede kwaliteit is?

Er kunnen veel verschillen zitten in de kwaliteit van een mock-up. Als je een gratis versie koopt kan er een kans bestaan dat dit er al snel nep uitziet. Ook moet je bij een gratis mock-up soms een link laten staan waar de foto gemaakt is. Bij een betaalde of professionele mock-up is dit niet het geval. Als jij overtuigd bent om gebruik te gaan maken van mock-ups moet je veel online gaan zoeken naar het beeld wat bij jou en jouw webshop past. Online zijn er veel verschillende mogelijkheden tussen aanbieders.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *