Je hebt een webshop, maar komt niet boven in de resultaten van Google? Herken jij deze irritatie? Hoe zorg je ervoor dat dit wel gebeurd? Hoe blijf je bovenaan staan? Ben jij benieuwd wat je moet doen om beter in google te presteren? Lees dan deze blog!

Zoekwoorden 

Om hoger in Google terecht te komen moet er gebruik worden gemaakt van zoekwoorden, maar wat zijn goede zoekwoorden? Zoekwoorden zijn de woorden die iemand in typt op Google om een product of dienst te vinden. Je ziet vaak in Google als je iets intypt dat er al een aantal suggesties worden gegeven. 

Je hebt een tool die je kunt gebruiken om tot zoekwoorden passende zoekwoorden te komen voor jouw webshop, genaamd: “Google Ads”. Je kunt hiervoor gratis een account aanmaken. Als je eenmaal een account hebt en je in het programma bent ingelogd moet je naar de volgende kopjes: instellingen en tools > zoekwoordplanner > nieuwe zoekwoorden ontdekken. In dit scherm vul je een zoekwoord in en het programma laat vervolgens zelf zien welke andere zoekwoorden je nog kunt gebruiken en hoeveel hierop wordt geklikt. Op deze manier kan je ook een goede SEO tekst opbouwen. 

Tip: Zorg dat je de zoekwoorden terug laat komen in bijvoorbeeld de paginatitel en in alle teksten die worden geschreven voor de webshop.

Schrijf SEO teksten 

SEO teksten zijn de teksten die bijvoorbeeld onderaan een home of productpagina staan. Deze teksten zijn opgebouwd op basis van de belangrijkste zoekwoorden. Op deze manier begrijpen de zoekmachines ook waar de tekst over gaat en hierdoor kan je hoger in Google terecht komen.

SEO on-page optimalisatie

SEO on-page optimalisatie is het optimaliseren van de webpagina’s voor een betere vindbaarheid in google. De onderdelen die bij SEO on-page optimalisatie horen zijn:

  • Optimaliseren van paginatitels 
  • URL’s optimaliseren 
  • Nieuwe content
  • Bestaande content optimaliseren 
  • Paginastructuur beheren en verbeteren
  • Internal linkbuilding toepassen 

Snelheid website 

De snelheid van je webshop heeft invloed op het gedrag van de bezoekers. Als de laadtijd van de webshop lang is klikken mensen als snel weg, een lange laadtijd schept geen vertrouwen. Er zijn een aantal oorzaken die de laadtijd van de website kunnen beïnvloeden, namelijk: afbeeldingen, indelingen en webshop instellingen. 

 

Mobiele website

Tegenwoordig shopt iedereen steeds makkelijker vanaf je mobiele telefoon. Je daarom ook geen webshop meer bouwen zonder een mobiele versie. Als jouw webshop alleen een desktop versie heeft kunnen klanten hierdoor afhaken, omdat de website niet overzichtelijk is. Om zo veel mogelijk klanten te naar de webshop te trekken is het van belang dat je voor beide apparaten een goede versie aan kunt bieden.

Analyseer je webshop

Je kunt ook altijd nog gebruik maken van de volgende tools om jouw webshop te analyseren, namelijk: Google Analytics of Google Search Console. 

Met Google Analytics kan je analyseren waar de bezoekers van jouw webshop vandaan komen en welke weg zij afleggen naar een aankoop van een product. Op basis van deze gegevens kun je inspelen op het gedrag van de consument. 

Google Search Console is een gratis service om de aanwezigheid van de website en de zoekresultaten waarop je wordt gezocht in de gaten te houden. Zo kun je altijd nog je zoekwoorden bijstellen mocht dit veranderen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *