Je wil je webshop natuurlijk goed beveiligen tegen hackers en iedereen die er kwaad mee wilt doen. Het laatste wat je wilt, is dat jouw website wordt gehackt en je alles kwijt bent. Deze situatie gaat ook geld kosten, omdat er experts ingeschakeld moeten worden om de schade te herstellen. Er kunnen ook boetes worden gegeven als hackers de persoonlijke gegevens van jouw klanten online zet. Ook loop je omzet mis, aangezien de website voor een bepaalde periode niet meer bruikbaar is. Wil jij weten hoe je jouw blog het beste kan beschermen? Lees dan vooral deze blog!

Wachtwoord

Het spreekt vanzelf om en goede en sterke wachtwoorden in te stellen. Verklein de kans om gehackt te worden door maandelijks je wachtwoorden te veranderen. Probeer een wachtwoord te zien, waarin geen persoonlijke gegevens in verwerkt zijn, zoals je naam of geboortedatum. Online is er veel informatie te vinden over jou en de website (denk alleen al aan de pagina “over ons”), door persoonlijke gegevens te gebruiken maak je het voor hackers nog makkelijker.

Inlogpogingen

Een andere manier om de kans op hacken te verkleinen is, door de inlogpogingen voor jouw webshop terug te brengen. Om het het wachtwoord te kraken proberen hackers zo veel mogelijk combinaties tot zij de goede hebben gevonden. Door de inlogpogingen te verlagen wordt de hacker na een aantal pogingen al geblokkeerd.

Back-up plug-ins

Daarnaast zijn er bij verschillende systemen met een plugins beschikbaar die je website extra beveiligen met een back-up. Je kunt ervoor kiezen om een automatische back-up van je gegevens te maken of handmatig. In dit geval kan je jouw gegevens altijd herstellen bij een cyber aanval.

Openbaren wifi netwerken

Vermijd openbare wifi netwerken. Een openbare wifi verbinding is niet beveilig en hierdoor kunnen hackers nog makkelijker bij jouw gegevens komen. Je kunt een VPN dienst gebruiken om het veiliger te maken, maar het beste is om van openbare wifi netwerken weg te blijven.

Virusscanners en firewalls

Er zijn genoeg manieren om een virus binnen te krijgen op jouw computer, terwijl je dit helemaal niet door hebt. Het is van belang om een goede virusscanner te installeren, anders kan een virus ook gemakkelijk overslaan op jouw webshop. 

Keurmerk

Misschien vraag je jezelf af, hoezo je je moet aansluiten bij een keurmerk? Een keurmerk zorgt voor meer vertrouwen bij klanten. Deze organisaties kunnen ook de veiligheid van jouw webshop controleren.Maak regelmatig een scan

Maak regelmatig een scan om te kijken of jouw webshop veilig is en of er nog mogelijkheden worden geboden om de veiligheid te verbeteren. Er worden twee basisscans aangeraden door de Kamer van Koophandel: basisscan cyberweerbaarheid van Digital Trust Center en de cyberweerbaarheidsscan van het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid. 

Failover-systeem 

Het systeem zorgt ervoor dat de website altijd live blijft en het draagt bij aan het inzichtelijk maken van het datamisbruik. Stel er gebeurd een keer iets met jouw website dan zorgt dit systeem ervoor dat er wordt overgeschakeld naar een back up. 

Beveiligingssoftware 

Je bent er vast wel al een keer ingedoken, maar er zijn heel wat beveiligingssoftwarepakketten om te downloaden. Een van deze pakketten kunnen ervoor zorgen om jouw computer een stuk veiliger te maken tegen een cyberaanval. Er worden ook pakketten aangeboden om je netwerk te beveiligen tegen ransomware. Deze software is ook geschikt voor mobiele apparaten.

SSL-certificaat 

Een van de belangrijkste dingen is dat de consument zich op jouw website veilig voelt. Je ziet vaak onderaan de website een aantal certificaten die de website bezit. Een daarvan is vaak het SSL-certificaat, dit staat voor Secure Socket Layer. Dit houdt in dat de persoonlijke gegevens van jouw consumenten veilig worden opgeslagen. Het certificaat houdt geen data diefstal tegen, maar het kan er wel voor zorgen dat de data niet gelezen kan worden. 

Een webshop kan nooit 100% veilig zijn, maar je kan het ze wel moeilijker maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *