In de afgelopen 3 jaar zijn de hoeveelheid webshops verdriedubbeld en worden er duizenden verschillende producten verkocht van kleding, meubels tot telefoonhoesjes. De trends rondom producten veranderd snel door social media, zo is het iedere keer weer de vraag met welke producten je het meeste kan verdienen. 

Het aantal startende webshops neemt sinds 2021 per maand langzaam af, maar dat betekent niet dat je geen winst meer kan maken. Op basis van de afgelopen trends geven wij wat voorbeelden van de meest verkochten producten. In deze blog geven wij een aantal categorieën welke het populairst zijn op het moment. 

Er zijn altijd producten en categorieën waar meer vraag naar is, maar hoe weet je nou welk product jij moet gaan verkopen. Hieronder zie je de populairste categorieën in 2022: 

  1. Elektronica 
  2. Baby en kinderverzorging 
  3. Accessoires voor reizen 
  4. Sieraden en mode accessoires 
  5. Fitness en Gezondheid 
  6. Smartphone accessoires 

Elektronica 

Elektronica is iets wat je dagelijks gebruikt, je kan ook bijna niet meer zonder! Wat houdt elektronica dan precies in, denk aan je telefoon, de blender voor jouw favoriete smoothie in de ochtend, je navigatiesysteem in de auto, je laptop, de televisie en ga zo maar door. Tegenwoordig zijn we druk bezig met het ontwikkelen en doorontwikkelen van producten. Zo komen er ieder jaar wel weer nieuwe producten bij! 

Baby en kinderverzorging 

Bij zwangere vrouwen en moeders zie je een ander bestedingspatroon. Je ziet vaak dat er meer geld wordt uitgegeven, omdat zij het leuk vinden om allemaal nieuwe spullen voor je kleintje te kopen! De kinderspullen die het meeste verkocht worden zijn: baby kleren, handgebreide dekens en accessoires. 

Accessoires voor reizen 

Als je gaat reizen kijk je er vaak al lang naar uit! Je wil dan ook zo comfortabel mogelijk reizen en daarom ben je er ver van tevoren al druk mee bezig. De producten die het meeste worden aangeschaft voor een reis zijn: tassen, koffers, schoenen en camera-apparatuur (selfiestick). Als het een wat langere reis is, zie dat er ook vaak een nekkussen wordt aangeschaft om te zorgen voor een goede reiservaring. 

Sieraden en modeaccessoires 

Mode speelt een grote rol in het dagelijks leven. Tegenwoordig willen mensen steeds sneller op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Vaak zie je wel dat er voor een leuke gelegenheid wel makkelijk iets nieuws wordt aangeschaft! Een leuke outfit kan natuurlijk niet zonder een armband en bijpassende set oorbellen. 

Fitness en gezondheid

Naast het werken is sporten ook een belangrijke factor in het dagelijks leven. Als je wil gaan sporten heb je altijd wel iets nodig. De producten die in deze branche het meeste worden aangeschaft is: een yoga matje, weerstandsband, sportkleding en sportschoenen.

Smartphone accessoires

Bij het kopen van een nieuwe telefoon of laptop wil je altijd eigenlijk meteen een hoesje erbij om te voorkomen dat je het meteen beschadigd, een veel voorkomend probleem is natuurlijk een barst in je mobiele telefoon. Er wordt voornamelijk gezocht naar een mooi telefoon hoesje, een goede laptophoes of een screenprotector. 

Trends vinden

Er is weer een nieuwe trend voordat je het weet! Hou de trends goed in de gaten en wees er vroeg bij met het inkopen van nieuwe producten. Door het verkopen van de juiste producten in combinatie met een goede marketing strategie, waaronder het adverteren op social media kan in jouw voordeel zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *