Wanneer je een webshop start moet je na gaan denken over een eventuele verzekering voor jouw webshop. Je kunt ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten voor jou zelf als ondernemer, maar je kunt er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten voor jouw webshop. Jij als webshop eigenaar kan namelijk tegen verschillende problemen aanlopen met betrekking tot het verzekeren. In deze blog ga ik verder in op het verzekeren.

 

Uit welke verzekeringen kun jij allemaal kiezen?

 

Aansprakelijkheidsverzekering:

 

Afhankelijk van wat voor product jij verkoopt kan het voor jou als webshop eigenaar van groot belang zijn om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering zorg jij ervoor dat je verzekerd bent voor eventuele schade die jij of je werknemers veroorzaken, of schade die wordt veroorzaakt door een kapot product. Mocht er nou tijdens werkuren een medewerker iets overkomen, dan is de werkgeversaansprakelijkheid ook verzekerd. Ook ben je verzekerd wanneer er schade komt aan spullen die je huurt van een ander. Kijk van tevoren goed welke verzekeraar wat wel en niet vergoed, dan kan namelijk per verzekeraar verschillen.

Arbeidsongeschiktheid verzekering:

 Hier denk je natuurlijk nog liever niet over na, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je arbeidsongeschikt wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer jouw webshop afhankelijk is van jouw fysieke toestand, kan het verstandig zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dit maakt het voor jou ook mogelijk om maandelijks een bedrag opzij te zetten, zo heb je een potje mocht je ziek worden.

Inboedelverzekering:

Inbraak, brand, stormschade en waterschade komt helaas vaak voor bij bedrijven. Bij het afsluiten van een inventarisverzekering worden enkele dingen vergoed, zoals: Kasgeld, schade door inbraak, schade door regenwater en beschadiging van producten. Heb jij jouw webshop voorraad staan in een gehuurd bedrijfspand? Dan is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Heb jij jouw webshop voorraad thuis staan? Dan valt deze niet altijd onder de inboedelverzekering.

Rechtsbijstandverzekering:

 Zijn er in jouw webshop sprake van zakelijke conflicten? Een rechtsbijstandverzekering is dan wellicht handig voor jou. Onder zakelijke conflicten vallen onder andere: arbeidscontracten, proceskosten, rekeningen die niet betaald worden of problemen met leveranciers. Een rechtsbijstandverzekering is nog niet van toepassing als jij net bent begonnen met jouw webshop. Mocht jouw webshop nou groeien en neem je personeel in dienst, dan kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Welke verzekering is geschikt voor mijn webshop?

Het afsluiten van een verzekering voor jouw webwinkel is niet verplicht. Wel wordt het aangeraden om te doen. Een verzekering kan namelijk hoge kosten dekken en voorkomen. De meeste beginnende webshops hebben genoeg aan een aansprakelijkheidsverzekering. Groeit jouw webwinkel en ga je werken met personeel? Dan is het handig om te gaan kijken naar een verzekering die beter bij je huidige situatie past.

 

Voor meer informatie over verzekeringen, en wat ze voor jou betekenen is het handig om contact op te nemen met jouw verzekeraar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *