Je webshop is online, maar je producten moeten ook verzonden worden. Maar voor welke partij kies je en hoe maak je die keuze?  In Nederland heb je veel keuzes met de bedrijven voor het verzenden van je pakketten. Ga je voor PostNL, DPD, UPS, DHL of een van de andere opties.  In dit blog bericht delen wij tips hoe jij de keuze kunt maken voor het verzenden met de juiste verzendpartij.

Verzendkosten

Uiteraard zijn de verzendkosten een belangrijke factor. Je wilt natuurlijk een goed bedrag aan je klanten vragen voor het verzenden van de bestellingen. Vergelijk daarom goed wat de kosten zijn per partij en let daarbij ook op de kleine lettertjes. Bij de ene partij heb je misschien lagere basis verzendkosten, maar daar kunnen de kosten hoger oplopen wanneer het pakket groter of zwaarder wordt. Het is daarom belangrijk om te bekijken wat je gaat verzenden. Heeft dit product afwijkende maten? Dan is dat wat waar je jouw keuze op moet gaan maken. Heb je een doorsnee product die in een doorsnee verzenddoos past? Dan hoef je de keuze niet alleen af te laten hangen van de verzendkosten.

Service

Service is mega belangrijk. De consument is enorm verwend en verwacht dan ook dat zijn bestelling netjes wordt afgeleverd. Een service onderdeel kan bijvoorbeeld een track & trace code zijn, de consument wil namelijk weten waar zijn bestelling uithangt. Bij het maken van een keuze is het ook verstandig om te kijken wat er gebeurd met een pakketje als de klant niet thuis is. Waar kunnen ze het dan ophalen? Hoeven ze hiervoor niet helemaal naar een dorp verderop. Met het maken van een keuze zijn dit ook belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Het zou zonde zijn om voor de goedkoopste partij te kiezen als je ontevreden klanten eraan over houdt.

Extra opties

Een ander belangrijk onderdeel is om te kijken of er ook extra opties zijn, kan de klant bijvoorbeeld zelf een afleverdatum kiezen? Hoe makkelijker je het de klant maakt hoe beter, en daar willen ze vaak wel iets meer voor betalen.

Contract bij een tussenpartij

Nu kun je wel er voor kiezen om direct een contract af te sluiten bij de verzendpartij zelf, je zult alleen zien dat je als kleine beginnende webshop daar vaak duur uit bent of dat ze geen contract met je willen afsluiten. Gelukkig zijn er enkele partijen in de markt die het mogelijk maken om via een collectief contract korting te krijgen op je verzendkosten. Een partij die dat mogelijk maakt, is Sendcloud. Bij Sendcloud heb je de keuze om te verzenden bij verschillende partijen in Nederland en daarmee bespaar je al snel veel geld op de verzendkosten. Je kunt je gratis aanmelden bij Sendcloud om je bestellingen te verzenden. Klik hier voor meer informatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *