Wanneer je een webshop hebt of er een gaat starten, dan is een van de dingen die er bij komt kijken dat je op zoek gaat naar een groothandel voor je producten. Het kan soms alleen lastig zijn om die te vinden, daarom vertellen wij je in dit blog bericht hoe je de groothandel voor jouw webwinkel vindt.

Beginnen met het zoeken naar een groothandel

Het zoeken van een groothandel begint bij jou eigen webshop. Wat zijn namelijk de producten die je wilt verkopen en waar moeten deze aan voldoen? Heb je veel budget en wil je een grote partij inkopen of ben je op zoek naar een groothandel waar het mogelijk is om ook klein in te kopen? Wat voor kwaliteit moeten de producten hebben? Door deze vragen aan jezelf te stellen, ga je jezelf al een heel stuk helpen in de zoektocht naar een groothandel.

Een ander belangrijk onderdeel is of je de producten wilt inkopen in Nederland of in het buitenland. Wanneer je deze in Nederland zoekt, is het veel makkelijker om te communiceren en afspraken maken of zelfs even langs te gaan. Zit de groothandel of leverancier in het buitenland, dan kan het zijn dat je tegen andere problemen aan loopt zoals de taal of het importeren van je producten. De kosten voor de producten kunnen lager zijn in het buitenland, alleen is de kans heel aannemelijk dat je dan grotere aantallen moet inkopen. Let ook vooraf op of je de producten wel mag importeren en wat de bijkomende kosten daarbij zijn.

Waar vind ik de groothandels of leveranciers voor mijn webwinkel?

Een groot deel van de groothandels of leveranciers zijn vaak gewoon te vinden in Google. Wanneer jij duidelijk hebt wat je wilt verkopen, dan is het al een stuk makkelijker om op zoek te gaan naar deze leverancier in Google. Je zult ook zien dat er diverse fora online zijn waar mensen onderling al om tips vragen over groothandels.

Het is ook mogelijk om je collega-webshop eigenaar te vragen waar zij hun producten inkopen. Hou alleen wel rekening mee dat veel ondernemers zelf veel moeite hebben gedaan in het vinden van een groothandel of leverancier en hierdoor niet snel hun bronnen willen vrijgeven.

Online of offline groothandel

Een groot deel van de groothandels zijn nog vrij ouderwets en hebben geen website, laat staan een webshop. Hierdoor kan de zoektocht wat lastiger worden en is het vaak dat je door een ander getipt wordt over deze leverancier.

Gelukkig zijn er ook veel online groothandels te vinden, waar je de mogelijkheid hebt om de producten online te bestellen. Het fijne hieraan is dat je de producten snel kunt bestellen en thuis gestuurd krijgt, het nadeel is dat je bij ontvangst niet helemaal tevreden bent over de kwaliteit. Doe daarom goed je huiswerk, zodat je weet waar je gaat bestellen. Het is namelijk zo dat zij niet verplicht zijn jouw order terug te nemen, de wetgeving bij business-to-business is namelijk anders dan naar consumenten.

Merken inkopen bij de leverancier.

Het inkopen van merken kan vaak makkelijker zijn dan op zoek te gaan naar een groothandel. Veel van deze merken hebben namelijk zelf een website waar je contact met ze kunt opnemen. Sommige merken werken met een agentschap, wanneer dat het geval is zullen zij ze naar deze toe verwijzen.

Tussen het inkopen bij een merk of groothandel zit niet heel veel verschil.  Het zou alleen kunnen zijn dat je bij een merk aan andere voorwaarden moet voldoen en bijvoorbeeld niet voor een bepaalde periode in de uitverkoop mag gaan.

Bezoek beurzen

Er worden regelmatig vakbeurzen georganiseerd waarbij je verschillende leveranciers bij elkaar vindt. Deze vakbeurzen worden vaak georganiseerd per thema, denk aan stoffenbeurzen, kledingbeurzen, hobbybeurzen etc. Een beurs kan een hele fijne manier zijn om groothandels te vinden, omdat je ook al direct met ze in contact kunt komen. Ben je benieuwd hoe je nou zo’n beurs vindt? Google! Een paar voorbeelden van beurzen zijn Show up en de modefabriek.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *