Vaak zijn we maar bezig met een of twee verschillende manieren om meer bezoekers naar je webshop te krijgen, maar en zijn zoveel meer verschillende manieren. In dit blog bericht leg ik je per onderwerp uit wat je kunt doen om meer bezoekers te trekken naar jouw webshop.

Zet SEO in voor je webshop

Het doel met SEO is Google laten weten wat voor producten jij op jouw webshop hebt staan. Google weet niet wat jij verkoopt op het moment dat jij alleen een aantal productteksten en verder niks op jouw webshop hebt staan. Google weet dan ook niet bij welke zoekresultaten hij jouw webshop naar boven moet laten komen. Je loopt heel veel klanten mis als jouw webshop niet SEO geoptimaliseerd is.

De teksten zijn een heel klein onderdeel van SEO, maar ze zijn wel heel belangrijk. Op je productpagina moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er zo duidelijk mogelijk staat wat het product is en wat het doet. Zo komen mensen die precies weten waar ze naar op zoek zijn op jouw productpagina uit. In jouw teksten moet je dus goed bedenken waar je de mensen op uit wil laten komen. Iemand die niet precies weet wat hij wil ga je dus op de categorie pagina uit laten komen, en iemand die precies weet wat hij wil ga je dus op de productpagina uit laten komen.

Zet Pinterest in voor je webshop

Pinterest is een visuele zoekmachine. Op Pinterest gaan mensen visueel op zoek naar producten, en ze hebben daar al veel meer een koop intentie. Ze zijn echt op zoek naar informatie. Mensen gaat echt bewust op zoek naar producten, en Pinterest is dus een hele goede manier om mensen op jouw webshop te krijgen. Zorg dat je al jouw producten, met een link naar het product, op Pinterest zet. Heb je eventueel mooie sfeerfoto’s en campagnebeelden? Zet deze dan ook op Pinterest. Hou er wel rekening mee dat je in de titel of omschrijving noemt waar deze pin om gaat. Zo weet Pinterest bij welke zoekresultaten ze jouw pin naar boven moeten laten komen. Maak vooral ook borden aan. Zo ziet de bezoeker gelijk alles wat jij van die categorie verkoopt.

Zet Youtube in voor je webshop

Youtube is ook een zoekmachine. Video gaat een steeds belangrijker begrip worden de komende jaren. Veel ondernemers vinden het lastig om video’s te maken en dat is begrijpelijk. Begin dan bijvoorbeeld bij het maken van story’s of boomerangs op Instagram. Die duren maar 15 seconden en ze verdwijnen na 24 uur. Jouw boodschap blijft beter hangen bij iemand wanneer je er een video over maakt, dan wanneer je het schrijft. Visuele content blijft gewoon veel beter hangen bij jouw bezoekers.

Wees actief in Facebook groepen

In facebook groepen kun je heel bewust op zoek gaan naar jouw doelgroep. Er zijn zo onwijs veel groepen. Kijk wel goed of je daar reclame mag maken.

Zet je prive social media in

Het inzetten van jouw privé social media kan een goede oplossing zijn om meer bezoekers naar jouw webshop te krijgen. Mensen op jouw privé social media kennen jou namelijk al persoonlijk, en zijn daardoor sneller bereid om wat te kopen of reclame te maken. Stuur bijvoorbeeld bekende van jouw een WhatsApp berichtje met de vraag of ze jouw webshop willen doorsturen naar mensen die zij kennen. Mond-tot-mondreclame is vele malen sterker dan wanneer je alleen maar zelf reclame maakt.

Ga bloggen

Je kunt bloggen op twee manieren. Je kunt op jouw eigen website bloggen over product gerelateerde onderwerpen. Zorg er wel voor dat deze blogs echt product gerelateerd zijn, want je wilt geen mensen krijgen die helemaal niet op zoek zijn naar deze producten. Blogs kunnen niet meteen effect hebben, maar op de lange termijn heb je er zeker wat aan. Zorg dat je inspeelt op de problemen die de klant heeft. Deze blogs kun je ook heel goed op Pinterest zetten. Je krijgt dan niet alleen bezoekers vanuit Google, maar ook van uit Pinterest.

Een andere manier om te bloggen is de media opzoeken. Mail bijvoorbeeld naar tijdschriften waar jouw potentiële klanten zitten. Tijdschriften plaatsen vaak van die kleine stukjes tekst. Een andere opties is bijvoorbeeld om op lady’s nights van bioscopen te gaan staan en daar wat in de goodiebags te stoppen. Er zijn zoveel offline opties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *