Pinterest voor je webshop

Heb jij een eigen webshop en wil je graag meer bezoekers naar je online winkel trekken? Veel ondernemers besteden talloze uren aan zoekmachineoptimalisatie en het opbouwen van een social media fanbase. Hierin wordt Pinterest vaak vergeten, terwijl dit een van de meest effectieve platforms voor webshop-eigenaren is. In dit blog leg ik je de potentie van Pinterest voor webshops uit.

Wat is Pinterest?

Voordat ik je vertel, wat Pinterest voor je webshop kan doen, is het belangrijk om te weten wat Pinterest eigenlijk is. Velen zijn in de veronderstelling dat Pinterest een social media platform is. Dat is het niet. Pinterest is namelijk een visuele zoekmachine. Je kunt het zien als een visuele Google. De gebruikers maken borden aan, waarop ze hun favoriete pins opslaan voor later. Met zo’n 320 miljoen actieve maandelijkse gebruikers wereldwijd en 3,5 miljoen actieve maandelijkse gebruikers in Nederland is Pinterest een enorm populaire zoekmachine.

Bereik je doelgroep in een cruciale fase van het aankoopproces

Uit cijfers blijkt dat 77% van de gebruikers nieuwe producten en brands via Pinterest ontdekt hebben. 98% van de gebruikers probeert na het zien van een pin iets nieuws. 1 van de 2 gebruikers maakt een aankoop na het zien van een gesponsorde pin. Vind je dit te goed klinken om waar te zijn? Geen zorgen, want deze cijfers kloppen echt! Hoe dat komt? Pinterest staat in het teken van dromen, plannen en doen. Of het gaat om het plannen van je trouwdag, de komst van je baby of simpelweg het koken van een heerlijk diner: dit platform maakt het mogelijk! Juist omdat de gebruiker in de mindset van ‘dromen, plannen, doen’ zit, is hij of zij sneller geneigd om tot een aankoop over te gaan. Dit laat de potentie van Pinterest voor webshops zien.

Meer traffic naar je website

Met Pinterest kun je zonder teveel moeite meer organisch verkeer naar je website realiseren. Door mooie pins te plaatsen op je profiel, ze te optimaliseren met SEO en een aantal groeistrategieën toe te passen, kun je gericht verkeer naar je webshop sturen. Het is niet voor niets dat honderdduizenden webshops wereldwijd Pinterest als marketing tool inzetten voor hun webshop.

Meer naamsbekendheid voor je webshop

Door je webshop Pinterest-vriendelijk te maken, kun je je naamsbekendheid vergroten. Hoe? Wanneer een van je websitebezoekers je producten of afbeeldingen op Pinterest opslaat, zien alle volgers van deze bezoeker deze pin. Zodoende bereik je mensen, die wellicht nog nooit eerder van je webshop hebben gehoord. Wanneer zij deze pin vervolgens op hun eigen borden opslaan, bereik je nog meer mensen! Hoe mooi is dat?

Inspireer mensen

Wanneer je besluit om aan de slag te gaan met Pinterest voor je webshop, liggen er talloze kansen voor je bedrijf. Natuurlijk kun je alleen maar ervoor kiezen om je producten op Pinterest te pinnen en er verder niets mee te doen. Maar hoe mooi zou het zijn als je mensen weet te inspireren door middel van prachtige plaatjes en waardevolle tips? De kans is groot dat ze dan veel sneller geneigd zijn om in de toekomst iets van je te kopen. Anderen inspireren is de sleutel tot een succesvol Pinterest-account!

Geen tijd voor Pinterest?

Wil je Pinterest graag inzetten als inspiratiebron en marketing tool voor je webshop, maar ben je bang dat je er geen tijd voor hebt? Ik kan je geruststellen; op Pinterest kun je al met minimale inzet prachtige resultaten bereiken. Door het automatiseren van bepaalde stappen kun je binnen no-time meer verkeer naar je webshop, meer naamsbekendheid en meer conversies gaan realiseren. En dit is wat iedere webshop eigenaar stiekem wil, toch?

Anne-Kathrin Walter van AK helpt is Pinterest-expert en helpt ondernemers om Pinterest optimaal in te zetten voor hun bedrijf. Door de ervaring die ze met haar online merk HiSensitives heeft op kunnen doen op het gebied van Pinterest, helpt ze nu andere ondernemers met haar kennis. Op haar blog en socials deelt ze regelmatig handige Pinterest-tips met haar volgers, waardoor ook zij binnen no time op Pinterest kunnen shinen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *