Vijf redenen waarom je zou moeten starten met een webshop

Een webshop, wie kent het niet? Iedereen in deze tijd kent of heeft weleens aankopen gedaan via een webshop. Ikzelf ben ook echt een webshop fan; niet meer de drukke winkelstraat in hoeven, niet meer te hoeven zeulen met mijn aankopen over straat, niet meer passen in van die stoffige kleine pashokjes met die verschrikkelijke TL – verlichting. Maar ook het feit dat het voelt alsof ik elke week jarig ben, wanneer ik mijn pakketjes uitpak die Claudia (ja, ik weet de naam van mijn bezorgster) aflevert is voor mij al een reden tot bestellen bij een webshop! Maar niet alleen ik….in 2019 zijn er 258 miljoen online aankopen gedaan! En dit zal alleen maar meer gaan worden. 
En de mogelijkheden van het kopen van producten zijn oneindig; elektronica, interieur, voedselwaren tot fietsen aan toe. The sky is the limit!

Maar ook het hebben van een webshop brengt veel voordelen met zich mee, en ik zal je vijf redenen geven waarom het hebben van een webshop dé ideale baan is;

Je kunt klein beginnen

Om een webshop te starten kan je klein beginnen door dit eerst naast je eventuele huidige baan te doen. En wanneer je webshop goed genoeg loopt kan je minder gaan werken of zelfs stoppen en fulltime werken voor en aan je eigen webshop. Zo hoef je geen financiële risico’s te lopen.

Je hoeft geen grote investering te doen om een webshop te beginnen
Je hebt geen grote investering nodig voor het starten van een webshop (bij enkele webshop software aanbieders kun je zelfs gratis starten) Ook heb je geen kosten aan huur en/of personeel. Ook dit bepaald weer dat je geen financiële risico’s hoeft te lopen.

Je kunt je eigen tijd indelen

Maandag ochtend 8 uur beginnen? Eeehh dat bepaal je zelf wel! Misschien vind je het wel lekker om uit te slapen en te werken wanneer de kinderen op bed liggen (en man lief de deur uit is) Gezien we in deze drukke maatschappij leven waarin we al zoveel dingen moeten doen op een dag heb jij met een eigen bedrijf zelf de mogelijkheid om hieromheen te plannen. Heerlijk die vrijheid!

Je bepaalt zelf waar je werkt

Huilende kinderen om je heen, manlief die van alles aan je vraagt, en de hond die constant aan het blaffen is… geen probleem! Pak je laptop en telefoon van de eettafel op en stap op de fiets of in de auto naar bijvoorbeeld je plaatselijke koffiebar met die heerlijke latte om daar in alle rust te werken. Hoe fijn is het dat je overal ter wereld kan werken? Mij helpt de wisselende werkplekken om creatief te zijn en te blijven!

Eigen baas zijn

And last but not least; je bent niet meer afhankelijk van iemand, niemand meer die in je nek hijgt, niet meer iemand die jouw kunnen en creativiteit en groei in de weg staat. Jij bepaalt zelf je eigen koers van je bedrijf ….JE BENT NAMELIJK EIGEN BAAS!

Ben je na het lezen van deze blog nog net zo (of meer!) enthousiast om te gaan starten met je eigen webshop? Tof! Ik wens je heel veel succes en plezier met je starten met je eigen droombaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *