Kleuren roepen verschillende emoties bij mensen op. Hier kan je als bedrijf natuurlijk heel goed gebruik van maken. Het is daarom belangrijk om te weten welke kleuren voornamelijk positieve emoties oproepen bij mensen om zo verkoop te stimuleren. In dit blog gaan we het hebben over de juiste kleur voor jouw webshop!

Kleurkeuze

De kleuren die je gaat gebruiken zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw huisstijl. Dit is uiteindelijk waar jouw klanten jou aan gaan herkennen. De juiste kleur kiezen is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Het kan zijn dat wat jij mooi vindt, niet past bij jouw aanbod en webshop. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw lievelingskleur bruin is, maar dit past natuurlijk niet bij een webshop die babykleding verkoopt. Hieronder vertellen wij jou de betekenissen van een aantal kleuren:

 • Rood: passie, liefde, woede
 • Oranje: energie, geluk, vitaliteit
 • Geel: geluk, hoop, bedrog
 • Groen: nieuw begin, overvloed, natuur
 • Blauw: kalm, verantwoordelijk, verdrietig
 • Paars: creativiteit, royalty, rijkdom
 • Zwart: mysterie, elegantie, kwaad
 • Grijs: humeurig, conservatief, formaliteit
 • Wit: zuiverheid, reinheid, deugd
 • Bruin: natuur, gezondheid, betrouwbaarheid
 • Geelbruin of beige: conservatief, vroomheid, saai
 • Crème of ivoor: kalm, elegant, zuiver

Accentkleur

Wanneer je een kleur hebt gevonden die jij mooi vindt en die goed past bij jouw webshop, dan kan je aan de slag gaan met het maken van jouw huisstijl. De kleur die jij hebt gekozen wordt jouw accentkleur, dit is dus ook de kleur waar klanten jou aan gaan herkennen.

Als je maar één kleur hebt gekozen die je wilt gebruiken voor jouw website, kun je er nu nog 2 of 3 kleuren bij kiezen die bij die kleur passen. Dit is jouw kleurenpallet, met deze kleuren ga jij jouw webshop maken of laten maken. Zorg ervoor dat de kleuren uit jouw kleurenpallet mooi bij elkaar staan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *