Heeft jouw passie ook te maken met sieraden en wil je ook nog eens een webshop beginnen? Dan is dit blog zeker iets voor jou! Rondkijken en je willen voorbereiden is normaal, maar je moet toch ergens beginnen. Het is eenvoudiger dan je denk. Geld verdienen met je passie, wie wil dat nou niet! In dit blog gaan we het hebben over hoe jij een sieraden webshop kunt starten.

Start van een webshop

Elke webshop start wel (ongeveer) op dezelfde manier. Er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden. We hebben een aantal belangrijke punten voor jou op een rij gezet.

Belangrijke punten bij het starten van een webshop:

  1. Je product doelgroep kiezen.
  2. Een goede bedrijfsnaam kiezen.
  3. Een webwinkel software kiezen.
  4. Inschrijven bij de KvK en de belastingdienst.
  5. De webwinkel inrichten.
  6. Producten toevoegen.
  7. Bezoekers naar je webshop krijgen.

De sieraden, het product waar het om draait

De vraag die je jezelf ook moet gaan stellen is: wat voor soort sieraden ga je verkopen? Voordat je aan iets begint moet jouw plannetje al duidelijk zijn. Ga je zelfgemaakte sieraden verkopen of van de groot handel? Wil je het assortiment klein houden of veel wil je veel verschillende opties? Daar moet allemaal al over nagedacht zijn anders loop je al vast bij de start van de webshop.

Een belangrijk dingetje wat niet het leukste is om te doen, maar toch gedaan moet worden, is bij elk product een beschrijving zetten van ongeveer 300 woorden lang. Wat vooral handig is om er bepaalde zoektermen bij te zetten zodat het beter vindbaar is op Google. Dit worden ook wel de SEO-teksten genoemd. Zorg vooral dat de inhoud van de tekst duidelijk en informatief is voor jouw klanten.

De uitstraling van de webshop moet natuurlijk hand in hand gaan met de producten. Het moet goed bij elkaar passen anders ziet het er niet uit en klanten vinden de uitstraling van een website heel belangrijk. Het product kan helemaal perfect zijn, maar als jouw website niet betrouwbaar overkomt zal een klant gewoon geen aankopen doen.

Je webshop is klaar, hoe nu verder?

Wanneer je denkt dat je klaar bent en jouw webshop online staat, kun je beginnen met het bekend te maken van je webshop. Je moet naamsbekendheid opbouwen dat kan door middel van social media, maar ook door met SEO aan de slag te gaan. Dit is eigenlijk zelfs een hele belangrijke stap die veel mensen overslaan. Je kunt natuurlijk ook nadenken om de foto’s te maken met influencers of mensen met gewoon een wat groter bereik. Als alles lekker loopt kun je ook bijvoorbeeld winacties starten. Op deze manier worden steeds meer mensen op de hoogte gesteld van jouw webshop.

Om wat meer te weten te komen over het starten van een webshop kan je ook ons blog ‘’Hoe start ik een webshop?’’ lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *