Een webshop starten, het klinkt wellicht heel eenvoudig, toch zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog lees je alles over wat jij moet weten voor het starten van een webshop. Wij hebben een stappenplan opgesteld voor het beginnen van een webshop!

Stap 1.

Allereest begin je natuurlijk met het bedenken van een goede en toepasselijke naam voor jouw webshop. Deze naam moet passen bij jouw assortiment en jouw naam mag nog niet in gebruik zijn.

Stap 2.

Wanneer je een webshop gaat runnen vanuit huis, moet je letten op de voorwaarden voor een webwinkel aan huis. Hier moet je eerst goed naar kijken voordat je daadwerkelijk gaat beginnen aan het openen van een webshop. Deze informatie vind je via deze link.

Stap 3.

Als je alle regels hebt doorgenomen en overal aan voldoet, kun je je webshop gaan aanmelden bij de KvK. Je bent dan een officieel bedrijf, gefeliciteerd! Nu zijn er nog een aantal dingen die je moet doen… Zo moet je goed kijken naar welke btw je moet betalen over jouw inkomsten. Sinds 1 juli 2021 gelden er nieuwe regels wat betreft btw. Deze regels vind je via deze link.

Stap 4.

Elk bedrijf is wettelijk verplicht om een goede administratie bij te houden. Dit geld ook voor webshops. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden waaraan jouw administratie moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld 7 jaar jouw bedrijfsadministratie bewaren. Als je wilt profiteren van ondernemersaftrek moet je ook een urenregistratie bijhouden en kunnen bewijzen.

Stap 5.

Na bovenstaande stappen gevolgd te hebben, is het nu tijd voor de laatste stap: neem alle regels die gelden voor het openen van een online webshop goed door. Zo voorkom je dat je in de problemen komt. Lees zeker ook onze andere blogs als je meer te weten wilt komen over het starten van een webshop!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *