Tegenwoordig word je steeds sneller en gemakkelijker online opgelicht. Het is van belang om met jouw webshop gebruik te maken van de betalingsmethode IDEAL. IDEAL is de meest gebruikte betalingsmethode in Nederland. Het is de Nederlandse standaard voor het verrichten van internetbetalingen. Met IDEAL kunnen klanten gemakkelijk, veilig en betrouwbaar online betalen. Klanten betalen met IDEAL het aankoopbedrag direct vanaf hun eigen bankrekening en via een betrouwbare bankomgeving.

Welke kosten komen bij deze betaalmethode kijken?

Om gebruik te kunnen maken van deze betaalmethode, moet je eerst een contract afsluiten met IDEAL Partner. Er zijn verschillende contracten, kosten per transactie of maandelijkse abonnementskosten. Je kunt zelf bepalen welk contract het beste bij jou en jouw webshop past. Het contract kosten per transactie is per bank verschillend, gemiddeld zijn de kosten per transactie 0,30 cent. De kosten van een maandelijks abonnement wordt gebaseerd op de bank waarvan je gebruik maakt, iedere bank hanteert andere maandelijkse kosten.

Er zijn meerdere payment providers die IDEAL aanbieden. Wij raden Mollie aan, met deze payment provider kun je eenvoudig en snel jouw betalingen ontvangen. Binnen 10 minuten is de IDEAL kun je de integratie regelen en betalingen accepteren! Bij Mollie betaal je alleen voor succesvolle transacties, de kosten per transactie in Nederland zijn 0,29 cent.

IDEAL kun je zien als een tussenpersoon, zij handelen de betalingen af nadat de consument ervoor kiest om te gaan betalen. Na het afronden van de betaling geeft IDEAL direct een bevestiging aan de klant of de betaling is volbracht. Binnen enkele dagen wordt het aankoopbedrag op je zakelijke rekening gestort. 

Hoe kan ik IDEAL implementeren op mij webshop?

Het implementeren van IDEAL op jouw webshop kan niet zonder een contract. Je moet eerst een contract afsluiten voordat je verder kunt. Als dit proces is afgerond kun je IDEAL gaan toevoegen aan de betalingen van jouw webshop. In de meeste gevallen kun je dit regelen met een plug in. Een IDEAL plug in is een bestand die je gemakkelijk kunt installeren binnen jouw webshop. Na de installatie ontvang je een API-key van jouw gekozen payment serviceprovider. Vul dit in en dan kun jouw IDEAL-betalingen van start!

In welke vormen kan IDEAL worden gebruikt?

IDEAL kan in meerdere vormen worden gebruikt. De meest gebruikte vorm van de bepalingsmethode is in webshops. Klanten kunnen direct in hun eigen bankomgeving betalen. Een andere mogelijkheid om te betalen is het versturen van een betaallink per mail. Dit geeft klanten de gelegenheid om achteraf te betalen. Ook biedt IDEAL de een optie om te betalen met een IDEAL-QR code. Deze code kan worden gescand vanaf een geprint papier of een mobiel apparaat.

De mobiele versie van betalingen lopen tegenwoordig in grote lijn hetzelfde als een IDEAL-betaling op een desktop. Nadat jij in het betalingsproces jouw bank hebt geselecteerd stuurt IDEAL jouw automatisch door naar je eigen bankieren app. Na het betalen word je teruggeleid naar de landingspagina, hier wordt aangegeven dat de betaling gelukt is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *