Waarom is het voor bedrijven nog steeds aantrekkelijk om te adverteren op Facebook & Instagram? Facebook en Instagram zijn veel gebruikte platformen in Nederland. Deze platformen worden zowel gebruikt om op de hoogte te blijven van vrienden, het nieuws te bekijken of om online aankopen te doen. Social media is een plek waar consumenten geïnspireerd worden door producten of diensten. Als bedrijf is het dus super belangrijk dat jij hierop zichtbaar bent.


Adverteren op Facebook

oor te adverteren op Facebook kan je jouw webshop helpen groeien.  Bij het inzetten van een advertentie kunnen er meer bezoekers naar de website worden geleid en wordt betrokkenheid gecreëerd, dit houdt in het liken van de bedrijfspagina of reageren op berichten en evenementen. Je kunt de naam- en merkbekendheid van je webshop vergroten, meer leads genereren of meer conversies behalen.
 
Binnen een Facebook campagne moet er een doelgroep worden ingesteld. De doelrgoep heeft een aantal kenmerken: leeftijd, geslacht, locatie, taal, gebeurtenissen, interesses en gedrag. Je kunt ervoor kiezen om een specifieke doelgroep te nemen of juist een bredere doelgroep. Dit wordt gebaseerd op de doelstelling die je als webshop wil behalen.
 
Adverteren op Facebook is goedkoop in verhouding met andere platformen. Je kunt op dit platform al voor een paar euro per dag adverteren. Op deze manier kun je bepalen of je het vooraf opgestelde doel kan behalen. Je kan gemakkelijk het budget, de looptijd en de doelgroep van de advertentie op ieder moment aanpassen.
 
 

Adverteren op Instagram 

Het adverteren op Instagram kent ook zo zijn voordelen. Binnen het advertentiebeheer van Facebook kun je gemakkelijk ook adverteren op Instagram. Dat betekend dat je èèn advertentie hoeft te maken en deze zowel op Facebook als Instagram kunt inzetten. Het voordeel van het adverteren op Instagram is dat de berichten die worden ingezet op een echte post lijkt, hierdoor creëer je een hoge betrokkenheid. Op Instagram is de kans hoger dat mensen berichten, liken, opslaan, delen of reageren, ook bereik je mensen die nog nooit van jouw webshop hebben gehoord.
 
Naast het inzetten van advertenties in de tijdlijn, is het adverteren via een story ook een veel gebruikte methode. Stories worden altijd vluchtig bekeken om snel op de hoogte te komen. Zodra jou visualisatie opvalt is er een kans dat gebruikers hierdoor terecht komen op jouw webshop. Als webshop is het aantrekkelijk om tussen deze stories op te vallen om de betrokkenheid te vergoten.
 
Een ander groot voordeel van Instagram is; Instagram shopping. Met de komst van deze functie kunnen gebruikers in een afbeelding klikken op het product en worden zij doorgestuurd naar de bijbehorende landingspagina. Dit is een gratis functie waarmee producten getagd kunnen worden.
 
 

Adverteren op Google 

Door te adverteren op Google kun je gemakkelijk potentiële klanten bereiken. De advertenties worden alleen getoond aan mensen die opzoek zijn naar jouw product of dienst. In Google kun je zelf bepalen waar jouw advertenties worden getoond, door vooraf zoekwoorden in te voeren. Met de juiste zoekwoorden kun je meer zichtbaarheid creëren en meer bezoekers naar jouw webshop leiden.
 
Je kunt bij het adverteren op Google zelf je budget bepalen. Je bepaald vooraf een dagbudget en de CPC-kosten (kosten per klik) per zoekwoord. Je begint vaak met een lager bedrag en dit stel je in de loop van de campagne bij.
 
In Google is er een mogelijkheid om prestatierapporten te bekijken. Op basis van de statistieken kan er worden bepaald welke advertenties en zoekwoorden het goed doen. Zo kunnen campagnes continue worden bijgestuurd,  geoptimaliseerd worden en heb je controle over het resultaat.
 
Je kunt de advertenties die worden ingezet op Google ook koppelen aan Google Anaytics. Dankzij deze koppeling worden belangrijke resultaten zichtbaar. Je kunt zien welke pagina’s er worden bezocht, hoe lang iemand op de webshop blijft en wanneer bezoekers de webshop verlaten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *