Voor webshops kan TikTok veel kansen bieden. Door gebruik te maken van TikTok advertising is er een mogelijkheid ontwikkeld, om zich op de jongere doelgroep te richten doormiddel van content en tone- of Voice van die generatie.
 
TikTok is een steeds populairder platform aan het worden. Dit is het snelst groeiende platform. In verhouding met andere platformen bevindt zich hier een jongere actieve doelgroep.TikTok is een app waar korte video’s worden gemaakt, gedeeld en waarop interactie plaats vindt. Op TikTok hoef je niet 100.000 volgers te hebben om zichtbaar te zijn. Door de kwaliteit, creativiteit van de content kan jouw video al viraal gaan. Daarnaast kunnen de video’s ook gemakkelijk worden gedeeld op andere platformen.
 

Hoe werkt TikTok

TikTok kan worden gebruikt door gebruikers met of zonder account. In de app zijn twee pagina’s zichtbaar ‘following’ en ‘for you’. Bij het openen van de app wordt standaar de ‘for you’ pagina geopend, waar alle video’s worden weergegeven van gebruikers. Deze video’s worden op basis van interesses en andere video’s waarmee interactie heeft plaatsgevonden geselecteerd. De content op TikTok moet speciaal voor het platform worden ontwikkeld en aansluiten bij de andere content die wordt geplaatst. De video’s duren maximaal 60 seconden.
 
In veel apps is het bewerken van video’s ingewikkeld en moet je hiervoor enige kennis hebben. TikTok neemt deze drempel weg door video bewerking makkelijk te maken, door alle opties in de app te weergeven.
 

Hoe werkt het adverteren op TikTok

Niet veel webshops maken al gebruik van het adverteren op TikTok, hierdoor is het speelveld des de groter. Zoals eerder benoemd, biedt TikTok een unieke optie om de jongere doelgroep aan te spreken. TikTok biedt twee soorten advertenties:
 

1.Native advertenties

Dit zijn advertenties (video’s en afbeeldingen) die in de ‘feed’ voorbij komen. Je kunt deze advertentie vergelijken met de stories op Instagram. Je kunt bij het opstellen van een campagne verschillende doelen kiezen: reach, traffic, app install en conversion.
 
Reach = voor meer merkbekendheid
Traffic & app instal = hiermee wordt meer verkeer naar de webshop gegenereerd.
Conversion = dat er verkopen uit de advertentie worden gehaald.
 
Je kunt bij deze optie targetten op twee verschillende doelgroepen custom of look a like. Ook kan er bij het instellen van de doelgroep demografische gegevens worden gebruikt
 

Kosten

De kosten van deze manier van adverteren zijn overzichtelijk. Wanneer je een advertentiecampagne op TikTok wil opzetten heb je een budget van 50 euro nodig. In de campagne kunnen er meerdere groepen worden ingesteld. Per advertentiegroep wordt er een doelgroep aangemaakt in combinatie met het beeldmateriaal.
 

2.CPT advertenties

Cost per time advertenties zijn platform specifieke-advertenties, dit betekend dat TikTok jouw merk de complete advertentie ruimte biedt. Gebruikers zien dan alleen jouw advertentie voorbij komen in een categorie. Deze advertenties zij vaak een stuk duurder en vaak ook te kostbaar voor kleine bedrijven. Je kunt bij het opstellen van een advertentie de volgende doelen kiezen: branded hashtags challenge, branded effects, brand take over, topview en one day max.
 

Kosten

Bij deze vorm van adverteren betaal je dagelijks een vast bedrag om de advertenties in te zetten. De kosten van deze campagnes zijn vaak erg hoog voor kleinere webshops. De kosten van deze campagnes lopen uiteen van 6.000 duizend tot 15.000 duizend per dag.
Lijkt het adverteren op TikTok jouw wel wat? Bekijk dan nu het aanbod op Mrs-ecommerce en misschien gaan wij wel een hele toffe samenwerking te gemoed. Kijk voor meer informatie op https://www.mrsecommerce.nl/tik-tok-ads/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *