Je wilt een webshop gaan beginnen, wat leuk! Bij het opstarten van een webshop komt veel kijken, maar wat zijn nou de belangrijkste dingen om in te investeren? Als je een webshop op gaat starten zijn er verschillende dingen belangrijk. Je moet wel weten waar je je geld in moet steken om een goede start te kunnen maken. Waar moet je mee beginnen?

Een goede webshop

Het aller belangrijke aan het beginnen van een webshop, is het zorgen voor een goede webshop. Een goede webshop is visueel aantrekkelijk en is gebruiksvriendelijk. Een visueel aantrekkelijke webshop zal meer klanten trekken dan een webshop die dat niet is. Dat komt doordat mensen zich niet snel aangetrokken zullen voelen bij een minder verzorgde website. Bij een niet-visueel aantrekkelijk website zullen mensen dus sneller wegklikken omdat deze er niet interessant genoeg uit ziet. Naast dat je webshop mooi moet zijn, moet je er ook voor zorgen dat het ontwerp functioneel is voor zowel desktop- als mobiele apparaten. Dit omdat het erg vervelend kan zijn voor de klant wanneer knoppen niet goed werken door het mobiele design of wanneer deze niet goed zichtbaar zijn. Té grote foto’s kunnen ook storend zijn aangezien de klant dan veel moet scrollen. Al deze dingen zorgen ervoor dat de klant wordt afgeleid van het doel: aankopen doen. Een afgeleide klant kan afhaken en zo loop je dus verkopen mis.

Een gebruiksvriendelijke website scoort over het algemeen hoger in Google, maar buiten dat zal het ook bijdragen aan de verkopen. Wanneer bijvoorbeeld het laden van de pagina’s te lang duurt kan een klant afhaken omdat hij/zij geen geduld meer heeft. Een gebruiksvriendelijke website heeft een aantal eisen. Om te kijken of je hieraan voldoet kan je jezelf de volgende basisvragen stellen

– Zijn de producten makkelijk te vinden zonder dat de klant vaak hoeft te klikken?
– Is het voor de klant eenvoudig om bijvoorbeeld een order te plaatsen of een offerte aan te vragen?

– Is het menu overzichtelijk en is deze logisch ingedeeld?
– Kunnen bezoekers makkelijk contact met jouw bedrijf opnemen?
– Is het mogelijk om dingen binnen de website op te zoeken door middel van een zoekfunctie?

Kennis

Wanneer je hebt geïnvesteerd in het opzetten van een goede website is het belangrijk dat je ook enigszins kennis hebt van wat je aan het doen bent. Het verkrijgen van kennis kan je doen door het volgens van workshops of cursussen.

De basis van elke webshop die eigenaren moeten weten is hoe je je webshop vindbaar krijgt in Google. Dus een musthave is een SEO-training (https://mrsecommerce.thehuddle.nl/resources/meer-klanten-via-google). Wil je meteen alles goed aanpakken, dan kan je ook een al omvattende training gebruiken zoals de webshop succesformule van Mrs e-commerce (https://mrsecommerce.thehuddle.nl/resources/webshop-succesformule).

Het hebben van kennis is erg belangrijk aangezien je anders niet weet hoe je een succesvolle webshop moet runnen. Er komt nou eenmaal veel bij kijken en daarom is het goed om te weten welke dingen er van belang zijn.

Marketing

Marketing is iets wat vaak erg onderschat wordt, maar toch is het een investering die je veel zult opleveren. Een goede marketing zorgt voor meer verkopen, meer klanten, een grotere naamsbekendheid maar ook een beter imago. Dit zijn allemaal doelen die je moet willen bereiken met jouw webshop. Ook voor het goed kunnen uitvoeren van je eigen marketing heb je kennis nodig. Je moet weten hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken. Ook moet je weten hoe je een goede advertentie moet maken zodat deze ook effectief is. Je kunt wel een advertentie maken, maar als je niet goed weet hoe het werkt en wat je precies moet doen zal je er weinig resultaat uit halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *