Zit jij erover na te denken om een webshop te starten, maar zit je nog met wat twijfels? Maak je geen zorgen. In dit blog zetten we een aantal voordelen op een rij. Een webshop opstarten kan voor sommige best een stap zijn. Er komen veel dingen bij kijken waar je rekening mee moet houden. Op onze blogpagina vind je ontzettend veel advies over hoe jij het beste een webshop op kunt starten. Om te zien welke fouten je beter niet kunt maken kan je kijken op ons blog over ‘’ Deze fouten kun je als startende webshop beter niet maken’’. Hier vind je een aantal adviezen over het starten van je webshop.

Online shoppen wordt steeds populairder

In de afgelopen paar jaar is online shoppen steeds populairder geworden. Mensen kopen liever via hun telefoon dan in een fysieke winkel. Dit percentage blijft ook alleen maar toenemen. Vrijwel iedereen gebruikt nu het internet om van alles op te zoeken. Het is daarom makkelijker om bezoeker te krijgen op je webshop dan het een aantal jaar geleden was.

Klantenbestand

In tegenstelling tot een fysieke winkel of verkopen via social media, vorm je met een webshop bijna automatisch een klantenbestand. Een klantenbestand is een verzameling van gegevens van jouw klanten. Denk aan adres- en contact gegevens. Deze gegevens zijn ontzettend handig om te gebruiken voor jouw marketing. Je kunt e-mailadressen van je klanten gebruiken om ze op de hoogte te houden van activiteiten op jouw webshop zoals kortingen of een nieuw product. Je kunt adresgegevens gebruiken om uit te zoeken waar jouw doelgroep zich bevindt, zo kan je je advertenties op die gebieden instellen om meer mensen aan te trekken.

24 uur per dag, 7 dagen per week

Een webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week open voor bestellingen zonder dat jij er heel te tijd bij moet zijn zoals in een fysieke winkel. Het is daarom best eenvoudig om te combineren met een baan of met bijvoorbeeld moederschap. Je hoeft alleen maar elke dag even een kijkje te nemen en je bestellingen op te sturen, that’s all!

Vrijheid en flexibiliteit

Als je een webshop begint, kan je verkopen wat jij wilt, zoveel als jij wilt en waar en wanneer jij wilt. Het is jouw bedrijfje en je hebt dus volledig de touwtjes in eigen handen. Je kunt alles zelf bepalen en je eigen regels maken.

Doen wat je leuk vindt

Dit gaat eigenlijk een beetje samen met het vorige punt maar, het is jouw webshop en je bepaald dus zelf wat je verkoopt en hoe vaak je er mee bezig bent. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Van zelfgemaakte items tot het doorverkopen van bestaande producten, het kan allemaal!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *