Je gaat een nieuw product op jouw website aanbieden, superleuk natuurlijk! Dit mag je echter niet onderschatten, een goede product lancering is enorm belangrijk voor jouw product en jouw website. Je hoeft je geen zorgen te maken, in dit blog nemen we jou mee door alle stappen die je moet doorlopen bij het lanceren van een nieuw product!

Marketingplan opstellen

Eén van de belangrijkste stappen bij het lanceren van een nieuw product is een marketingplan opstellen. Een marketingplan helpt je bij het concreet maken van jouw strategie. In het marketingplan heb je het onder andere over jouw verkoopstrategie. Hierin omschrijf je zo concreet mogelijk het doel van jouw product of dienst. Voor het opstellen van een goede strategie, moet je de volgende onderwerpen duidelijk hebben vastgesteld:

  • Weten welke doelgroep je wilt bereiken
  • De juiste kostprijs berekenen
  • Een goede verkoopstrategie bepalen

Marketingstrategie bepalen

Een ander onderdeel van het marketingplan is de marketingstrategie. Dit gaat over de 4 p’s:

  • Product
  • Prijs
  • Plaats
  • Promotie

Product

Hier geef je de toegevoegde waarde van het product aan. Dit stukje gaat kort samengevat over jouw doelgroep ervan overtuigen dat zij jouw product moeten kopen.

Prijs

Hier gaat het over de geldwaarde van jouw product. Het bepalen van jouw prijs is enorm belangrijk voor een product lancering. Als je te hoog zit met je prijs, gaan klanten naar de concurrent. Zit je te laag met de prijs, dan gaat dat ten koste van je winst. Als je meer wilt weten over het bepalen van goede productprijzen, lees dan ons blog ‘’Hoe bepaal je productprijzen?’’.

Plaats

Met plaats wordt de plek bedoeld waar een klant jouw producten kan krijgen. Dat kan dus ook online zijn. Hier hoort ook het distributiekanaal bij.

Promotie

Promotie gaat over de manier waarop je jouw product onder de doelgroep gaat brengen. Je moet natuurlijk reclame maken voordat mensen weten dat jij een nieuw product hebt. Onder het kopje promotie werk je je plannen hiervoor uit.

Een paar laatste tips

Tot slot hebben we een aantal tips die jij kunt gebruiken om jouw product lancering een nog groter succes te maken!

  • Zoek influencers
  • Blijf je doelgroep verassen
  • Bied goede klantenservice aan

Zoek influencers

Door mensen met een groter bereik te benaderen voor een samenwerking, bereik je mogelijk mensen die geïnteresseerd zijn in jouw aanbod. In vergelijking met advertenties in tijdschriften is dit soort persoonlijke reviews van influencers in de doelgroep betrouwbaarder, invloedrijker en goedkoper. Zorg er wel voor dat er een goede match is tussen het product dat je lanceert en de influencer. Als het duidelijk is dat de gekozen influencer nooit voor jouw product zal kiezen, dan doorziet je doelgroep dit al snel.

Blijf je doelgroep verassen

Doe iets onverwachts tijdens de release. Maak interessante video’s, infographics of reclamegimmicks op basis van uw product. Zorg dat je verrassing aansluit bij de doelgroep en propositie van het product.

Bied goede klantenservice aan

Goede klantenservice is enorm belangrijk. Klanten krijgen een gevoel van vertrouwen wanneer jij je best doen om ze zo goed mogelijk te helpen. Klantenservice wordt vaak onderschat, zorg ervoor dat jij dat niet doet!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *